- 2 adapters (1x LAN, 1x WiFi)
- Tot max 1800 Mbps via WiFi 6
- 2 vrije Gigabit LAN poorten
incl. btw
WiFi kan voor problemen zorgen die iedereen wel bekend voor zal komen: u kijkt al dagen uit naar die avond voetbal kijken met vrienden, maar als het tijd is voor de wedstrijd, valt de internetverbinding weg. In plaats van ontspannen de wedstrijd kijken, bent u de hele avond bezig met het oplossen van signaalcrashes. En gamen is ook geen optie, als het internet niet werkt.
Helaas is slechte WiFi-ontvangst in de meeste huishoudens eerder regel dan uitzondering. Dat kan meerdere redenen hebben, van externe stoorzenders tot de locatie van de router. Kleine veranderingen kunnen de WiFi-ontvangst vaak al verbeteren. Als geen enkele maatregel werkt, kan het signaal verbeterd worden met een WiFi-repeater, of worden uitgebreid naar andere ruimtes met Powerline-adapters.
In theorie hebben gangbare WiFi-routers een bereik van een paar honderd meter. Maar dat geldt alleen als de ruimte open is en de omstandigheden optimaal zijn. Woningen zitten namelijk vaak vol met stoorzenders, die het bereik soms aardig kunnen verslechteren en zorgen voor een slecht WiFi-signaal. Factoren die uw WiFi negatief kunnen beïnvloeden zijn:
...zoals muren, met een metalen profiel, massieve metselwerken en vloerverwarming kunnen een negatief effect hebben op het WiFi-signaal.
...die door een nabijgelegen WiFi-systeem worden uitgezonden kunnen invloed hebben op het WiFi-signaal.
...zoals speakers, magnetrons en apparaten die gebruikmaken van de Bluetooth-frequenties zorgen voor extra storing.
Indien deze factoren op uw situatie van toepassing zijn, raden we dLAN-adapters met WiFi-functie aan die het signaal via het elektriciteitsnetwerk versterken tot aan de gewenste ruimte en daar voor betrouwbare WiFi zorgen.
Naast de instellingen van de router, zijn er meer opties om het WiFi-bereik te verbeteren. Bijvoorbeeld de optimale locatie van de router, maar ook het gebruik van een repeater of Powerline-adapters.
Om het WiFi-bereik te optimaliseren, is het eerst belangrijk om te weten hoe de technologie werkt. WiFi is een lokaal draadloos netwerk dat apparaten onderling verbindt om een lokaal netwerk te vormen. Als dit lokale netwerk is aangesloten op het internet, heeft u verbinding met de hele wereld. Een router heeft vaak een geïntegreerd WiFi-punt voor een draadloos netwerk. Omdat WiFi een zogenaamd gedeeld medium is, gebruiken alle apparaten op WiFi ook dezelfde bandbreedte.
Afhankelijk van het soort router of WiFi-punt, wordt gebruikgemaakt van de 2,4 GHz- of de 5 GHz-frequentieband. Sommige apparaten ondersteunen beide banden. Afhankelijk van de WiFi-standaard kunnen verschillende maximale bandbreedten worden bereikt. De gangbare standaarden zijn IEEE 802.11 b, g, n, en ac. Afhankelijk van de instellingen neemt de router bepaalde kanalen binnen zijn frequentieband in beslag.
Meer weten over het WiFi-aanbod, elimineren van plekken zonder internet of router- en product-compatibiliteit?
Gebruik onze gids voor optimalisatietips en productaanbevelingen